AMSTERDAM – Twintig jaar na dato verschijnt op 31 oktober een heruitgave van het U2-album Achtung Baby. Het album verschijnt in vijf verschillende configuraties. Ook verschijnt er een documentaire over Achtung Baby.

Dat meldt platenmaatschappij Universal donderdag.

Fans kunnen kiezen uit vijf verschillende uitgaves van Achtung Baby. De meest eenvoudige is het originele album met digitale remasters. Ook verschijnt Achtung Baby als een dubbel-cd, aangevuld met B-kantjes en moeilijk te vinden materiaal.

De dubbel-cd-versie verschijnt eveneens op vinyl, verdeeld over vier elpees. De zogenaamde Super Deluxe Edition bevat maarliefst zes cd’s (waaronder het album Zooropa), vier dvd’s en een boek met 92 pagina’s.

Dan is er nog de Uber Deluxe Edition, die naast de cd’s, dvd’s en het boek onder meer vijf vinylsingles bevat. Deze boxset is bovendien aangevuld met een replica van de zonnenbril die Bono ten tijde van Achtung Baby en de daaropvolgende tour droeg.

Documentaire

Zowel de Super Deluxe Edition als de Uber Deluxe Edition bevatten de nieuwe documentaire From The Sky Down, van An Inconvenient Truth-regisseur Davis Guggenheim. De documentaire opent op 8 september het Toronto International Film Festival.

Achtung Baby verscheen voor het eerst in november 1991. Het album werd in het jaar daaraan voorafgaand opgenomen in Berlijn en Dublin, met Brian Eno en Daniel Lanois als producers. In Nederland bereikte Achtung Baby de eerste plek. De singles The Fly en Even Better Than The Real Thing kwamen in de top 10 van de Top 40 terecht.