AMSTERDAM – Het management van de Amerikaanse band Kings Of Leon is bezig filmbeelden van YouTube te verwijderen waarop zanger Caleb Followill in beschonken staat te zien zou zijn. Dat blijkt twee dagen na het afblazen van de tournee door de VS.

Dat schrijft het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone. Vector Management heeft met succes enige videofilmpjes van YouTube kunnen verwijderen, op grond van inbreuk op auteursrechten. Rolling Stone beweert echter dat het Vector niet te doen is om filmpjes met muziek erin, maar om de mededelingen van Caleb Followill.

Tijdens een concert in Dallas verliet hij vroegtijdig het podium, nadat hij verkondigde backstage te moeten braken en een biertje te gaan drinken. Kings Of Leon keerde niet meer terug voor de drie nummers die de band nog zou spelen. Volgens Rolling Stone zijn er geen auteursrechten te ontlenen aan dergelijke mededelingen.

Ook merkt Rolling Stone op dat Vector Management mogelijk wil verdoezelen dat Followill dronken op het podium stond. Het afzeggen van de Amerikaanse tour van Kings Of Leon zou verzekeraar Lloyd’s Of London zo’n vijftien miljoen dollar kunnen kosten. De officiële reden voor de afgelaste tour zou uitputting van Followill zijn.