AMSTERDAM – Na haar terugkeer aan de top van de Britse albumlijst, slaagt Amy Winehouse er nu niet in om hetzelfde resultaat klaar te boksen in de Amerikaanse Album Top 200. Toch doet Back To Black het goed, met een top 5-notering.

Back To Black verkocht verleden week 54.000 exemplaren in de VS, waarna het album stijgt van de negende naar de vijfde plek in de Album Top 200 van het Amerikaanse tijdschrift Billboard. Adele moet de toppositie van 21 afstaan aan countryzanger Eric Church, die met zijn derde album Chief op nummer 1 debuteert.

Hiermee loopt Amy Winehouse een postume nummer 1-notering mis in de belangrijkste albumlijst van de VS. Ten tijde van de oorspronkelijke release kwam het album niet verder dan nummer 2. Op het moment van haar overlijden waren er al ruim 2,3 miljoen exemplaren van verkocht in de VS. Inmiddels zijn er dat circa 2,4 miljoen.

Haar debuutalbum Frank geniet eveneens hernieuwd succes in de VS; de plaat stijgt naar nummer 33, de hoogste positie tot op heden. In de lijst met best verkopende mp3’s komt Winehouse met drie nummers opnieuw binnen: Rehab op nummer 20, You Know I’m No Good op nummer 52 en Back To Black op nummer 55.