AMSTERDAM – Patricia Paay presenteert dinsdag haar nieuwe single Gay Sera Sera. De cover van het beroemde Doris Day-nummer is het thema van de Gay Pride 2012 en afkomstig van het nieuwe verzamelalbum Heetste Homo Hits.

Paay promoot de single vanuit een speciale Hummer, die morgen door de onlangs heropende Reguliersdwarsstraat in Amsterdam rijdt. In Bar Havana neemt Paay vervolgens de eerste uitgave van de single Gay Sera Sera en van het nieuwe compilatiealbum Heetste Homo Hits in ontvangst.

“Ik ben zo ontzettend blij dat mijn single zo enthousiast wordt omarmt door de gay-scene”, zegt Paay. “De homo’s steunen mij al jaren en een groot gedeelte van mijn carrière heb ik te danken aan hen. Ze hebben altijd achter mij gestaan.”

Que Sera Sera verschijnt ook onder zijn oorspronkelijke titel op de single. Het door Jay Livingston en Ray Evans geschreven liedje werd in 1956 geïntroduceerd in de Alfred Hitchcock-film The Man Who Knew Too Much, met Doris Day in de hoofdrol. De uitvoering van Doris Day bereikte de tweede plek in de Amerikaanse hitlijst.