AMSTERDAM – Nadat Back To Black van Amy Winehouse gisteren op nummer 1 binnenkwam in de Britse albumlijst, blijkt dat de zangeres nu ook de lijst van R&B- en hiphopalbums aanvoert. Haar singles doen het eveneens goed in de urbanhitparades.

Back To Black stijgt deze week van nummer 8 naar nummer 1 in de officiële R&B Chart van Groot-Brittannië. Debuutalbum Frank ontbreekt weliswaar in die lijst, maar de box waarin Frank en Back To Black gekoppeld zijn stijgt achttien plekken, naar nummer 3. Het livealbum iTunes Festival London 2007 (enkel als download verkrijgbaar) beleeft zijn debuut in die lijst op nummer 25.

In de R&B Top 40 staat Winehouse met maarliefst acht singles, waarvan Back To Black de hoogst genoteerde is op nummer 4. De andere singles in deze lijst zijn Tears Dry On Their Own (11), Rehab (12), Love Is A Losing Game (15), You Know I’m No Good (17), Valerie solo (19) en met Mark Ronson (20) en Will You Still Love Me Tomorrow (25).

Nog eens vier singles komen binnen in de 1Xtra Chart, de hitlijst van het online urbanstation van de BBC. Rehab is hier de hoogste nieuwe binnenkomer, op nummer 14. You Know I’m No Good bereikt hier de achttiende positie, de akoestische soloversie van Valerie eindigt op 20 en Will You Still Love Me Tomorrow op nummer 27.