AMSTERDAM - De Nederlandse band Rigby is in zijn nopjes met het succes van zijn nieuwe videoclip bij het nummer Time.

Het filmpje, waarin een kleine rol is weggelegd voor cabaretier Jochem Myjer, is in vijf dagen tijd al ruim vijftienduizend keer bekeken via Youtube.

"We checken met de band meerdere keren per dag hoe het aantal views oploopt en kunnen het elke keer nauwelijks geloven", jubelt frontman Christon Kloosterboer.

De video bij het nummer Time werd dinsdag online gezet. Aan het eind van de week was het filmpje een van de best bekeken video's op Youtube.

Figuranten

"Dit is echt waanzinnig! We hadden gehoopt dat we onze fans een dienst zouden bewijzen door deze clip te maken, maar hadden nooit kunnen bedenken dat het zo'n enorme hit zou zijn." Voor de clip trok Rigby drie dagen lang door het land.

Op veertig locaties werden beelden gedraaid, via Twitter werden fans opgeroepen zich als figurant te melden.

In het filmpje is een kleine rol weggelegd voor Jochem Myjer. Na afloop van het nummer komt de cabaretier in beeld en roept hij 'cut', een filmterm waarmee het einde van een opname wordt aangegeven. "Het is weer kut. Rigby het is weer dramatisch", tiert de 'regisseur'. "Het is ook altijd hetzelfde. Ik word hier helemaal gek van, ik kan toch niet met zulke mensen werken. Amateurs!"