AMSTERDAM – De Amerikaanse rockband Kings Of Leon heeft zaterdagavond een concert afgezegd in Houston, Texas. Zanger Caleb Followill zou niet fit genoeg zijn geweest om een optreden te geven. Zijn broer Jared beweert echter dat er iets goed mis is in de band.

Het afgelaste concert van Kings Of Leon volgt een dag nadat Caleb Followill in beschonken staat een concert van de band in Dallas vroegtijdig verliet. Na dit incident probeerde bassist Jared Followill het publiek te sussen door te stellen dat Caleb zich niet wel voelde. Dat zou ook de reden zijn dat het concert van Kings Of Leon in Houston geen doorgang kon vinden.

Volgens The Cynthia Woods Mitchell Pavilion, waar het optreden zou plaatsvinden, wordt het concert van Kings Of Leon uitgesteld naar 22 september. “Caleb Followill kampte met oververhitting en uitdroging tijdens het optreden in Dallas, waardoor zijn stembanden niet meer goed functioneerden”, schrijft de organisator.

Ondertussen geeft Jared toe dat er meer aan de hand is dan enkel de gezondheid van zijn broer. “Ik weet dat jullie niet dom zijn”, twittert hij. “Er zijn problemen binnen onze band die groter zijn dan niet genoeg water drinken.” Caleb zelf hintte eerder al op een solocarrière. Eerder dit jaar stond Kings Of Leon nog op Pinkpop.