AMSTERDAM - Vanwege de poliep op zijn stembanden heeft Marco Borsato zijn fanclubdag moeten afzeggen.

"Als we een fanclubdag houden dan wil ik dat we het goed doen en dat gaat niet als ik nauwelijks mag praten", laat Borsato via zijn website weten.

De jaarlijkse fanclubdag van Borsato zou op zondag 18 september plaatsvinden, middenin de periode die de zanger nodig heeft om te herstellen van de stembandoperatie.

"Ik vind het ontzettend jammer. Voor mij is deze dag ook echt een uitje", schrijft de zanger die zoveel mogelijk stemrust moet houden. "Ik ben vaak de eerste die komt en de laatste die gaat."

Borsato kreeg donderdag te horen dat hij een poliep heeft. Na de concerten in het Gelredome en het Antwerpse Sportpaleis kreeg de 44-jarige zanger last van zijn stem.

Rust mocht niet baten, waarna Borsato voor advies naar artsen ging. Die constateerden een poliep. Half augustus gaat de zanger onder het mes.

Geen grote gevolgen

Vooralsnog heeft de poliep geen grote gevolgen voor Borsato's agenda. De artsen verwachten dat de zanger in oktober voldoende is hersteld voor zijn najaarstournee. Die trapt hij op 28 oktober af in Kerkrade. Ook Borsato's rol als coach in het tweede seizoen van The Voice of Holland komt niet in gevaar.

"Gelukkig zie ik de meesten van jullie tijdens de najaarstour weer", besluit Borsato zijn boodschap voor zijn fans. "En hopelijk op de fanclubdag van volgend jaar!"