AMSTERDAM - Een concert van Kings of Leon in Dallas kwam vrijdagavond aan een abrupt einde nadat frontman Caleb Followill het podium afstormde om backstage naar een biertje te zoeken.

Nadat de band het elfde nummer had gespeeld, sprak Followill het publiek toe. "Ik moet even weg om te kotsen en een nieuw biertje te pakken." Hij beloofde terug te keren voor de laatste drie nummers, om vervolgens weg te blijven.

Zijn broer, bassist Jared Followill, sprak het kwade publiek aan. "Onze welgemeende excuus hiervoor, dit is buiten onze macht. Ik begrijp dat jullie ons nu haten, dus steek onze albums maar in de fik. Ik weet verder niet wat ik moet zeggen."

Op Twitter vervolgt de bassist dat er momenteel 'interne ziektes en problemen' binnen de band zijn die aangepakt moeten worden. In ieder geval wil de band het concert in Dallas zo snel mogelijk overdoen.

Bekijk hier het voorval:

Tequila en bier

Tijdens het hele concert klaagde de 29-jarige zanger al dat zijn stem compleet weg was en vroeg het publiek steeds om te zingen in zijn plaats.

Het probleem wilde hij bestrijden met tequila en bier, maar tegelijkertijd benadrukte hij dat hij niet dronken was. "Ik ben gewoon heet!" Ook een kreet als "ik heb geen idee wat er nu gebeurt" kwam voorbij.

Noord-Amerika

Kings of Leon is momenteel op tournee door Noord-Amerika die loopt tot midden oktober. Het concert van zaterdagavond in Houston is inmiddels afgelast vanwege gezondheidsproblemen van Caleb.

Het is niet de eerste keer dat een concert van de Amerikaanse band vroegtijdig tot een einde komt. In juli 2010 moest de hele band het podium in St. Louis noodgedwongen verlaten omdat een groep duiven bezig was met het onderpoepen van de bandleden.