AMSTERDAM - De muziek van Amy Winehouse verkoopt beter dan ooit nu de zangeres is overleden. Winehouse staat deze week zes keer in de Single Top 100.

Drie nummers haalden de hitlijst nooit eerder. Winehouse' twee albums staan hoog in de Album Top 100. Back to Black komt binnen op de tweede plaats.

Met Back to Black wist Winehouse in 2007 de eerste plek in de albumlijst te veroveren.

Haar debuutalbum Frank komt deze week binnen op de zevende plek van de hitlijst. Die plaat kwam in 2004 niet verder dan de 68e positie.

Adele weet de koppositie nog steeds vast te houden. De Britse zangeres, die Winehouse bedankte voor haar invloed op de muziekindustrie, staat na 27 weken in de lijst nog steeds op nummer een.

Achtste plek

In de Single Top 100 is de achtste plek Winehouse' hoogste notering. Valerie, in 2008 haar enige nummer 1-hit scoorde, komt weer binnen in de top tien. Rehab, de single waarmee Amy wereldwijd doorbrak, verovert de dertiende plek. Het nummer kwam in 2006 niet verder dan de veertiende positie.

Ook You Know I'm No Good is postuum vaker verkocht dan tijdens Amy's leven. De single staat deze week op nummer 27, terwijl het in 2006 bleef steken op de veertigste plek. Met de nummers Back to Black, Love Is a Losing Game en Tears Dry on Their Own wist Winehouse de hitlijst helemaal niet te halen. De liedjes komen deze week wel voor in de Single Top 100.

Hoeveel singles en albums er deze week van Winehouse in Nederland zijn verkocht, is niet duidelijk. Platenmaatschappij Universal wil die cijfers niet vrijgeven.

VS en Groot-Brittannië

Winehouse is postuum niet alleen in Nederland populair, ook in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië vliegt haar muziek over de toonbank.

Winehouse bracht twee albums uit, Frank en Back to Black. De zangeres werkte jaren aan haar derde plaat, die zo goed als af zou zijn. Of er nog nieuw materiaal van haar verschijnt, bepalen haar ouders. Nu Winehouse is overleden, is het aan hen om te bepalen of er een derde album komt.

Resultaten

De 27-jarige zangeres stierf zaterdag in haar woning in Noord-Londen. Of de zangeres is bezweken aan haar problemen met alcohol en drugs, vaak onderwerp van haar liedjes, is nog niet duidelijk. Het wachten is op de resultaten van het toxicologisch onderzoek, dat kan twee tot vier weken duren. Winehouse werd dinsdag gecremeerd.