AMSTERDAM - Joss Stone grapte er maandagavond in Paradiso op los. De Britse zangeres trapte de toer rond haar nieuwe plaat LP1 af in Amsterdam, naar eigen zeggen haar 'favoriete locatie'.

De 24-jarige Stone voelde zich duidelijk op haar gemak in Paradiso. Ze maakte volop grappen tijdens haar show en verwees ook naar de gebeurtenissen van vorige maand, toen twee mannen haar klaarblijkelijk wilden kidnappen en vermoorden.

De zangeres liet duidelijk merken dat ze het incident achter zich heeft gelaten.

Stone brengt haar nieuwe plaat, de eerste van haar eigen platenmaatschappij Stone'd Records, dinsdag uit. Maandag kon het publiek alvast kennismaken met een aantal nummers.

In een show van een uur en drie kwartier liet ze horen dat haar stijl van soul- en jazzmuziek is overgegaan naar bluesrock, en dat leek het publiek goed te bevallen.

Kopje thee

Liedjes als Boat Yard en Somehow lieten haar warme stem goed uitkomen, en ook oude nummers als You Had Me en Tell Me 'bout It kwamen voorbij. Tussen het zingen door dronk Stone een kopje thee en keuvelde ze gezellig met haar toehoorders.

Aan het einde van het concert werden de band en achtergrondzangers in de schijnwerpers gezet, toen ze Fuck You van Cee Lo Green ten gehore brachten.

Stone zong vervolgens nog Happy Birthday voor haar aanwezige vader. Haar oproep aan hem om op het podium te verschijnen, werd niet ingewilligd.

Joss Stone in Paradiso