AMSTERDAM – De Amsterdamse rockband Moke start dit najaar zijn eerste theatertour. De theatershow heet Till Death Do Us Part en is in 38 zalen door heel Nederland te zien. “Het verhaal achter de show gaat over de dood, verlies en alles wat ermee te maken zou kunnen hebben”, aldus zanger Felix Maginn.

“Bijvoorbeeld hoe je daar persoonlijk, maar ook als volk mee om gaat.” Moke vertolkt in de theatershow niet enkel eigen werk, maar ook covers. “Heel uiteenlopende keuzes, die allemaal tekstueel ons verhaal ondersteunen. Uiteraard willen we nog niet teveel weggeven, maar een kleine greep: Scott Walker, Brel, Springsteen, U2, Presley, Duran Duran.”

De afgelopen jaren waren al Nederlandse bands als Kane, Within Temptation, Rowwen Hèze, Di-Rect en Heideroosjes in het theater te zien. “Meteen dachten we dat als wij zoiets doen, dan gaan we iets heel anders doen dan alleen maar onze eigen nummers in een akoestische setting. Zo is het voor ons ook spannend.”

De première van Till Death Do Us Part is op 23 september in de Rijswijkse Schouwburg. Daarna doet Moke nog zalen aan in onder meer Tiel, Breda, Groningen, Eindhoven, Leeuwarden, Deventer, Middelburg, Lelystad, Rotterdam, Amsterdam, Tilburg, Enschede, Haarlem, Zwolle en Sittard. De voorverkoop is reeds gestart.