AMSTERDAM - De familie Jackson is het oneens over een concert ter ere van Michael.

Zijn moeder Katherine en vier broers en zussen van de overleden King of Pop willen de show houden op 8 oktober, maar volgens broers Jermaine en Randy is dat een ongelukkige datum.

Katherine, La Toya, Marlon, Jackie en Tito kondigden maandag aan een optreden te plannen in het Millennium Stadium in Wales. Het is nog niet bekend welke artiesten komen optreden.

Niet blij

Enkele uren later verklaarden Jermaine en Randy niet blij te zijn met het evenement. "Hoewel we een eerbetoon aan Michael waarderen, kunnen we ons onmogelijk vinden in deze show, die plaatsvindt tijdens de rechtszaak rond Michaels dood", stellen de broers op Twitter.

De zaak tegen Michaels lijfarts Conrad Murray gaat op 8 september van start en duurt naar verwachting vier tot zes weken. Murray wordt verdacht van het toedienen van een fatale dosis propofol aan Michael en wordt aangeklaagd voor dood door schuld.

Gerechtigheid

"Er zal in de toekomst een geschikte tijd en plaats komen voor een geweldig eerbetoon aan Michael", gaan Jermaine en Randy verder. "Maar het zoeken van gerechtigheid in zijn naam is volgens ons het beste eerbetoon dat we op dit moment kunnen geven."