AMSTERDAM - Amy Winehouse zou de laatste twee jaar hebben gewerkt aan een langverwacht derde album, dat eigenlijk twee maanden geleden al had moeten verschijnen. Het is nu aan de ouders van de overleden zangeres of het album ooit zal worden uitgebracht.

Dat meldt het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard. Het blijft volgens Billboard echter onduidelijk in hoeverre dat album voltooid zou zijn.

Berichtgeving in diverse Britse kranten blijkt niet eenduidig, met The Mirror die beweert dat er voor drie albums aan materiaal klaarligt, terwijl Daily Telegraph stelt dat er enkel demo-opnames zijn.

Zangeres Dionne Bromfield, waarvan Winehouse de peettante was, zei in april al het voltooide album gehoord te hebben en noemt het "erg goed".

Zeggenschap

De ouders van Amy Winehouse zouden nu zeggenschap hebben gekregen over wat er gebeurt met het materiaal dat nog op de planken ligt. Kenners van de platenindustrie denken dat het een kwestie van tijd is eer Mitch en Janis Winehouse besluiten het derde album postuum uit te brengen.

"Er waren al hoge verwachtingen voor het nieuwe album", aldus een woordvoerder van de Britse fonografische industrie. "Als het postuum wordt uitgebracht, zal de interesse in haar enkel toenemen."