AMSTERDAM – Zondagnacht gaf Prince een verrassingsoptreden in de Amsterdamse popzaal Melkweg. Na afloop van het uitverkochte concert meldde Prince dat hij er maandagnacht opnieuw een optreden geeft.

Zondagavond werd kort voor 21.00 uur bevestigd dat Prince een verrassingsoptreden zou geven in de Melkweg, waarvan kaarten enkel aan de deur verkrijgbaar waren. De entreeprijs bedroeg honderd euro plus een lidmaatschap van de Melkweg, dat cash moest worden afgerekend bij de ingang van de zaal.

Rond 22.00 uur zouden er zo’n honderd mensen in de rij staan voor de Melkweg, meldden diverse aanwezigen op Twitter. De rijen stonden niet veel later tot ver voorbij de ingang. Zo'n anderhalf uur later dan aangekondigd startte het uitverkochte concert van Prince, hoewel de zanger zelf pas na een paar nummers van zijn begeleidingsband NPG het podium opkwam.

De eerste hit die Prince zong was Little Red Corvette, nadat het optreden al een uur bezig was. Prince en zijn band eerden de zaterdag overleden Amy Winehouse met een cover van haar nummer Love Is A Losing Game en Nothing Compares 2 U.

Superavond

3FM-zendercoördinator Wilbert Mutsaers – die het optreden van Prince als eerste melddeomschrijft het twee uur durende concert als een “superavond”. “Muziekles, Prince af en toe op bas, veel blues ook, maar bovenal de funk.”

“Ik vond het master”, aldus muziekjournalist Job de Wit. “We hebben voornamelijk de funk-Prince gezien met ongeveer twintig minuten Hendrixiaanse blues/rock in het midden.”

Ex-Room Eleven-zangeres Janne Schra twittert: “Bedankt voor de mooie gitaarsolo's en de kracht om mij naar de Melkweg toe te trekken terwijl ik iets anders van plan was!”