AMSTERDAM - De Britse zangeres Amy Winehouse is dood aangetroffen in haar woning in Noord-Londen.

Platenmaatschappij Universal heeft zaterdag de dood van de soulzangeres bevestigd.

''Wij zijn diep bedroefd door het plotselinge verlies van zo'n getalenteerde muzikant en artiest. Onze gebeden gaan uit naar Amy's familie, vrienden en fans in deze moeilijke tijd'', stelde het bedrijf in een verklaring.

Winehouse kampte al jaren met alcohol- en drugsverslavingen. Zij is 27 jaar oud geworden. De politie onderzoekt de omstandigheden van haar dood.

Even na vier uur zaterdagmiddag (plaatselijke tijd) werd de ambulance opgeroepen naar de flat van Winehouse. De artsen konden de zangeres niet meer redden.

Autopsie

Op het lichaam van Amy Winehouse wordt zondag of maandag autopsie verricht. 

Het lichaam van Winehouse is inmiddels per privéambulance overgebracht naar een mortuarium in Londen, waar het onderzoek zal worden verricht. De politie laat in een verklaring weten dat er geen arrestaties zijn verricht in verband met het overlijden van de zangeres.

Speculaties in verscheidene media dat een overdosis de doodsoorzaak zou zijn, noemde een zegsman van de politie ''ongepast.''

Back to Black

Winehouse brak in eigen land in 2003 door en beleefde vier jaar geleden haar grootste internationale succes met het album Back to Black. De plaat leverde haar een Grammy op.

Ook de single Rehab werd bekroond met de belangrijkste Amerikaanse popprijs. In totaal won Winehouse vijf Grammy's.

Amy Winehouse - Tears dry on their own

Problemen

De loopbaan van de soulzangeres werd echter overschaduwd door persoonlijke problemen en misbruik van verdovende middelen.

Vorige maand nog werd Winehouse door haar eigen fans uitgejouwd tijdens een concert in Servië omdat zij duidelijk te dronken was om op te treden. Zij onderbrak daarop haar tournee door Europa.

Amy Winehouse wordt uitgefloten tijdens concert in Belgrado:

Reacties op het overlijden van Amy Winehouse

Profiel van Amy Winehouse

Volg alle Twitterberichten over Winehouse via NUlive

Amy Winehouse overleden