AMSTERDAM – Take That moest zaterdagavond zijn concert in de Deense hoofdstad Kopenhagen afblazen wegens een voedselvergiftiging die Robbie Williams heeft opgelopen. Het management laat weten dat het concert in Amsterdam maandag echter wel doorgang zal vinden.

Dat laat de boyband weten middels zijn officiële Facebookpagina. “Wij zijn nu terug in ons hotel en we kunnen nog steeds niet geloven wat er gebeurd is”, schrijft Take That. “Rob is nog steeds erg ziek en we zijn er alleen maar mee bezig om hem weer beter te krijgen, zodat we aanstaande maandag onze show in Amsterdam kunnen neerzetten.”

Het is voor het eerst in de carrière van de groep dat Take That een concert moet afzeggen. “Doktoren hebben [Robbie] twee keer bezocht gedurende de dag en ondanks de voorgeschreven medicatie moest hij om 16.00 uur ’s middags nog steeds braken. De arts vond dat hij niet fit genoeg was om ’s avonds op te treden.”

'Concert gaat door'

Concertorganisator Live Nation zegt dat Nederlandse fans niet hoeven te vrezen. "Het management van Take That heeft ons laten weten dat een van de bandleden last heeft van voedselvergiftiging, maar dat het concert in de Amsterdam Arena gelukkig gewoon door gaat."

Wel adviseert Live Nation voor vertrek nog even de website in de gaten te houden. Take That staat in de Amsterdam Arena, met Pet Shop Boys als voorprogramma. Het is voor het eerst sinds 1995 dat Take That weer op tournee gaat met Robbie Williams, die in dat jaar de band verliet. In 1996 ging Take That uit elkaar, maar werd opnieuw opgericht in 2005.