AMSTERDAM - Pearl Jozefzoon wordt nog steeds niet losgelaten door haar The Voice of Holland-coaches Nick & Simon. De Volendammers willen zo graag dat ze doorbreekt, dat ze haar met alles helpen.

"Toen ze hoorden dat ik bezig ben met mijn eigen cd gaven ze meteen aan dat me erbij wilden helpen. En dat doen ze dus nu ook", vertelt de 25-jarige finaliste van de RTL-talentenjacht vrijdag in De Telegraaf.

Vervelend vindt ze dat niet. "Eerlijk gezegd vind ik het, ondanks dat ik nu op eigen benen ga staan, wel fijn dat ze af en toe mijn handje vasthouden."

Pearl zegt nu eindelijk op adem te komen. Ten tijde van The Voice speelde ze ook in de musical Legally Blonde en leidde ze naar eigen zeggen een 'dubbelleven'. Dat ging haar niet in de koude kleren zitten. "In feite waren het twee fulltime banen. Toen die voorstellingen waren afgelopen, heb ik op de rem getrapt."

Theater

De zangeres hoopt nu een solocarrière uit het vuur te kunnen slepen. "Voorlopig doe ik geen theater meer. Ik besefte dat ik niet kon werken aan een solocarrière als ik voorstellingen in het land moet geven. Daarom heb ik de musical voorlopig vaarwel gezegd."