AMSTERDAM – Nick & Simon verzorgen donderdag flitsoptredens in een aantal treinen en op stations in Nederland. Het Nederlandse zangduo trapt samen met de NS de zomer af, zo laat het spoorwegbedrijf weten.

Nick & Simon spelen een aantal van hun hits, waaronder hun laatste single Een Zomer Lang.

De NS heeft er voor gekozen de treinen en de stations die het decor vormen voor de optredens tot het laatste moment geheim te houden. Via het twitteraccount en de Facebookpagina worden kort van tevoren de locaties van de flitsoptredens aangekondigd.

Reizigers uploaden video's op het YouTube-account.

Verbaasd

''De meeste treinreizigers reageren heel verbaasd'', zei Simon. ''Ze kijken elkaar vragend aan, zo van: wist jij dit? Een deel weet het al via Twitter en via NU.nl en is snel naar het station gegaan.''

Simon noemt de flitsoptredens een goede manier om te peilen hoe hun nummers vallen, ook bij publiek dat normaal niet op hun optredens afkomt. ''Alles wordt meegezongen, dat is een heel groot compliment.''

De optredens in de trein noemt Simon ''chaotisch, maar heel lollig''.

Initialen

Een woordvoerster van de NS laat aan NU.nl weten waarom zij voor deze samenwerking met Nick & Simon hebben gekozen. "Veel reizigers van NS luisteren in de trein naar muziek, ook naar die van Nick & Simon. Veel van hun fans reizen met de trein. Vorig jaar traden ze op het NS Try Out Festival, daar raakten wij in gesprek om vaker iets samen te doen. Want onze overeenkomsten gaan verder dan alleen de initialen."

De samenwerking van de zangers met de vervoerder zal de kemende maanden gecontinueerd worden. Het eerste flitsoptreden voor de treinreizigers vond om 10.15 uur plaats op NS-station Amersfoort.

Nick & Simon op stations