AMSTERDAM – De Amerikaanse rockband Rilo Kiley gaat uit elkaar. “Voor mijn gevoel was er een hoop teleurstelling, gebrek aan loyaliteit, hebzucht en andere dingen waar ik mezelf niet aan wil schuldig maken”, zegt gitarist Blake Sennett.

De muzikant doet zijn uitspraken tegen muzieksite Spinner. Rilo Kiley is de band rondom zangeres Jenny Lewis, die inmiddels al twee soloalbums heeft uitgebracht en vorig jaar nog een album maakte onder de naam Jenny & Johnny, met haar vriend Jonathan Rice. “De relaties binnen de band verslechterde”, geeft Sennett toe, zonder specifieke bandleden te benoemen.

Het eerste album van Rilo Kiley verscheen in 2001, maar het eerste noemenswaardige succes kwam pas in 2004 met de release van het derde album More Adventurous, waarvan de singles Portions For Foxes en It’s A Hit bescheiden hitjes waren in Groot-Brittannië.

Het laatste, in 2007 verschenen album Under The Black Light was het best verkochte album van de band en bereikte in de VS de top 30 van de Billboard Album Top 200. Ook in de Britse albumlijst deed dit album het aanzienlijk beter dan zijn voorganger, met een top 40-notering.