AMSTERDAM – De soapacteurs Robin Martens, Ferry Doedens, Raynor Arkenbout en Guido Spek hebben een hit te pakken met het liedje dat ze zongen in de laatste aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden voor de zomerstop. Het nummer Jij is een top 5-hit.

Onder de namen van hun personages Rikki, Lucas, Sjoerd & Edwin slaagt het kwartet erin om binnen een dag in de top 5 van de iTunes Chart binnen te komen.

In de serie brachten de GTST-acteurs het lied ten gehore tijdens het huwelijk van de karakters Noud en Nina.

Het is niet de eerste keer dat een liedje gelieerd aan de populairste soap van Nederland een hit wordt. In 1991 bereikte de originele titelsong gezongen door Lisa Boray en Louis de Vries de top 10.

Ademnood

Het trio Linda, Roos & Jessica scoorde in 1995 een nummer 1-hit met de single Ademnood, die in 1996 werd opgevolgd door de top 10-hit Alles Of Niets en later dat jaar jaar zelfs door een volledig album, geproduceerd door Fluitsma & Van Tijn. Hiervan verschenen nog eens vier singles, die allen de Top 40 bereikten.

Andere soapies uit GTST die hits scoorden waren Tim Immers, Antonie Kamerling (als Hero, zijn personage uit All Stars), Jimmy Geduld (met 4 Fun) en Georgina Verbaan. Ferry Doedens en Katja Schuurman hadden ook succesvolle solosingles.