AMSTERDAM - Bush heeft serieuze plannen voor een comeback. De rockband kondigde ook vorig jaar een nieuwe plaat aan, maar die kwam er nooit.

In september moet The Sea of Memories toch echt verschijnen, de rockers hebben bovendien plannen voor een najaarstournee.

"Als je bezig bent met muziek, kun je in herhaling vallen of je ontwikkelen", vertelt Bush-frontman Gavin Rossdale aan entertainmentblad The Hollywood Reporter.

"Het zou veilig zijn geweest om voort te borduren op Sixteen Stone, maar wat zou dat opleveren? Als je in de auto zit, let je ook op de weg voor je en kijk je niet continu in je binnenspiegel."

Rossdale stond in 1992 aan de wieg van Bush, de band die hij samen met gitarist Nigel Plusford oprichtte. De Britse rockband viel in 2002 uit elkaar.

Afscheid

Plusford keert niet terug, evenals bassist Dave Parsons heeft hij voorgoed afscheid genomen van de rockband. Ze zijn vervangen door Chris Traynor en Corey Britz.

The Sea of Memories ligt op 13 september in de winkels. De plaat is geproduceerd door Bob Rock, die eerder samenwerkte met bands als Aerosmith en Metallica. Tijdens de Amerikaanse latenightshow Jimmy Kimmel Live zal Bush eind deze maand voor het eerst een aantal nieuwe nummers laten horen.