American Idol blijft The Voice voor in charts

AMSTERDAM – Hoewel ook het eerste seizoen van de Amerikaanse variant van The Voice Of Holland een succes blijkt, blijft American Idol nog altijd populairder. Zowel op televisie als in de hitlijsten blijft American Idol het geesteskind van John de Mol voor.

Dat blijkt uit cijfers van Nielsen SoundScan, die Billboard publiceert. American Idol-winnaar Scotty McCreery kwam met zijn single I Love You This Big eind mei op nummer 11 binnen in de Billboard Hot 100. In de eerste week verkocht hij 171.000 downloads. The Voice-winnaar Javier Colon kwam vorige week op 17 binnen, met 145.000 verkochte downloads.

Ook wat betreft kijkcijfers blijft The Voice achter bij American Idol. Het gemiddelde aantal kijkers per aflevering van American Idol in televisieseizoen 2010-2011 was ruim 26 miljoen; bij The Voice was dat net iets meer dan de helft.

Billboard noemt de prestaties van The Voice desondanks “indrukwekkend”. Niet alleen heeft het programma voor een grote reeks hitlijstnoteringen gezorgd voor de kandidaten, ook de singles van de juryleden van The Voice (Christina Aguilera, Cee Lo Green, Adam Levine van Maroon 5 en Blake Shelton) waren gebaat bij de talentenjacht.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie