TROS zoekt songfestivaltalent

HILVERSUM - Iedereen kan meedingen naar een plek op het podium van het Nationaal Songfestival 2012.

Op het binnenplein van de TROS in Hilversum onthulde omroepdirecteur Peter Kuipers woensdagmiddag een grote reiskoffer, waarin onbekende en bekende talenten deze zomer hun muzikale inzending kunnen deponeren.

Een selectiecommissie, waarin onder anderen een songfestivalkenner, platenbaas en choreograaf zitting nemen, maakt in november bekend welke zes à zeven acts mogen deelnemen.

In januari wordt tijdens het Nationaal Songfestival bekend wie Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival in Bakoe in Azerbeidzjan.

Niet te porren

Volgens Kuipers waren Nederlandse artiesten een paar jaar geleden niet te porren voor het songfestival. Dat is nu wel anders, zei hij tijdens de presentatie van de nieuwe aanpak. ''Tientallen artiesten, bekend en onbekend, hebben hun interesse al getoond om volgend jaar mee te doen.''

Inzending

Belangstellenden kunnen tot 30 september hun inzending, die uit enkel tekst, een artiest, bladmuziek of een complete audioproductie kan bestaan, dag en nacht deponeren. Voor een camera kunnen ze hun motivatie toelichten.

Bij het openen van de brievenbus spreekt een stem ze toe en klinkt de tune van het muziekevenement.

3JS

De 3JS eindigden tijdens de laatste editie van het Eurovisiesongfestival in het Duitse Düsseldorf op de laatste plek in de halve finale met slechts 13 punten. De TROS liet daarop weten het komend jaar anders aan te willen pakken. Kuipers hoopt dat Nederland op deze manier weer een plek in de finale behaalt. Mocht er een grote act uitkomen, dan gaat de omroep kijken of er geld voor is.

Dat laatste vormt echter wel een lastig punt, want de TROS heeft in vergelijking met andere landen een beperkt budget. ''Maar we gaan nu eerst kijken naar wat in Europa gaat aanslaan.''

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie