Geen avonturen backstage voor Intergalactic Lovers

AMSTERDAM – Met Greetings & Salutations wist de jonge Belgische band Intergalactic Lovers een prachtdebuut af te leveren. De doorsnee leventjes van het viertal werden op hun kop gezet: plots speelden ze de grootste shows en werd de single Delay om de haverklap op radio en tv gedraaid.

Lara Chedraoui, Brendan Corbey, Maarten Huygens en Raf De Mey vormen de indierockband Intergalactic Lovers. In thuisland België is de formatie inmiddels uitgegroeid tot een van de meest veelbelovende acts van het moment.

Het geluid op Greetings & Salutations wordt door sommigen vergeleken met PJ Harvey, Feist en Yeah Yeah Yeah’s. Chedraoui: “We zijn blij dat mensen die vergelijking maken, terwijl we daar niet bewust naar toe hebben geleefd in het albumproces.”

Corbey: “Dat zijn slechts enkele van de vele invloeden die we hebben verwerkt in ons album. We hebben alle vier een verschillende muzieksmaak, die deels overlapt. Van dat gedeelte hebben we geprobeerd een eigen geluid te boetseren.”

Aftreksel

Greetings & Salutations kenmerkt zich vooral als een divers album. Corbey: “Ons doel was om een gevarieerde plaat te maken, waar geen nummer hetzelfde klonk. Een liedje moet ook geen slap aftreksel zijn van een single of een ander goed nummer, vind ik.”

De Mey: “We hebben geprobeerd om de nummers op zichzelf te laten staan, maar tegelijkertijd wel een samenhangend geheel te vormen. We hebben niet één visie gevolgd, maar die van ons allemaal. Daardoor is het juiste geluid ontstaan.”

Droom

De mastering van het album vond plaats in het prestigieuze Abbey Road Studios. Chedraoui: “Afgezien van de toeristen die buiten rond lopen, was het voor mij een compleet andere wereld. Een ware droom die je binnenstapt als de deuren open gaan.”

En met zo’n locatie op de cv kan de grote doorbraak van Intergalactic Lovers niet ver weg zijn. Huygens: “In eigen land was het album de lancering van grote belangstelling en aandacht in Vlaanderen. Opvallend genoeg blijkt Wallonië wat lastiger te zijn.”

Clubtour

In Nederland is de band al erg goed op weg. Corbey: “Motel Mozaique, Walk The Line, De Wereld Draait Door en Paradiso. Nu alleen nog hopen op een leuke clubtour in het najaar. Dat is iets waar ik echt naar uit zou kijken.”

Corbey is een van de jongste van het gezelschap, maar dat is volgens de rest niet te merken. Chedraoui: “Brendon gedraagt zich juist als de meest volwassene van ons allen. Maar verder vind ik niet dat leeftijd een belangrijke rol speelt in de band.”

Karakters

Huygens: “Vooral onze karakters zijn verschillend en dat was tijdens het albumproces wel merkbaar. Maar gelukkig vullen we elkaar op de juiste punten perfect aan. We zijn ook al jaren vrienden en beginnen elkaar nu echt als geen ander kennen.”

Intergalactic Lovers is nog niet de grootste zorg in het leven. Chedraoui: “Ik ben blij dat het zo goed gaat met de band, maar we zijn allen nog druk met ander werk, studeren en zelfs het gezinsleven. Toch het is geweldig om hier en daar van de roem te proeven.”

Grond

Maar het begint te kriebelen, ook bij Chedraoui. “Onze carrière neemt steeds meer tijd in beslag. Enerzijds is dat natuurlijk geweldig, anderzijds zoek ik ook tijd om bijvoorbeeld dingen met vrienden te doen. Het houdt je met beide benen op de grond.”

De veelbesproken rock-‘n’-roll-lifestyle is voor het viertal nog niet interessant. Corbey: “We leven helaas niet als rocksterren. Na iedere show moeten we weer gewoon terugrijden naar huis en de wekker zetten. Geen afterparties of spannende backstageavonturen voor ons!”

Lees meer over:
Tip de redactie