AMSTERDAM - Chris Brown is zondag in Los Angeles de grote winnaar geworden van de BET Awards. De 21-jarige zanger verzilverde vier nominaties voor onder meer beste r&b-artiest en beste video bij het nummer Look At Me Now.

De single met Lil Wayne en Busta Rhymes werd bovendien uitgeroepen tot beste samenwerking.

Brown kon niet geloven dat hij zo in het zonnetje werd gezet. "Spreken in openbaar is niet mijn sterkste kant", stamelde hij tijdens zijn speech voordat hij zijn fans en BET bedankte.

"Ik ben dankbaar voor alle steun. Ik weet dat het een lange weg was, dus elke prijs is een zegen voor me." Brown hield het dit keer wel droog. Vorig jaar barstte hij nog in huilen uit toen hij een nummer van Michael Jackson zong.

Andere prijzen

Broer en zus Jaden en Willow Smith moesten de prijs voor beste jonge ster delen. De groep Diddy DirtyMoney van rapper P. Diddy won het beeldje voor beste groep.

Patti LaBelle kreeg een lifetime achievement award. De 67-jarige zangeres, bekend van haar wereldwijde hit Lady Marmalade, kreeg de prijs uit handen van Gladys Knight.

De show werd gepresenteerd door Kevin Hart. In twintig categorieën werden prijzen uitgereikt aan sporters, muzikanten en mensen uit de filmwereld. De awardshow is een initiatief van het Amerikaanse televisiezender Black Entertainment Television, die zich richt op jonge Afro-Amerikanen.