AMSTERDAM – Zangeres Anouk onthult exclusief op NU.nl de videoclip van haar nieuwe single I’m A Cliche. De videoclip is geregisseerd door Dana Nechushtan, die ook de series Dunya & Desie, Annie M.G. en enkele speelfilms maakte. Bekijk hier het resultaat.

“Ik wilde graag met Dana Nechushtan samenwerken omdat ik Dunya & Desie te gek vind”, zegt Anouk tegen NU.nl. “We bleken elkaar feilloos aan te voelen en ze wist meteen in mijn hoofd en dus mijn songs te kruipen. Dana’s invulling is dan ook veel meer dan alleen de visualisering van de letterlijke tekst; het gaat verder, above en beyond.”

Nechushtan vertelt over hoe I’m A Cliche totstand kwam. “Anouk wilde graag een persoonlijke clip hebben, die uiting gaf aan haar ‘troubled state of mind’. Gelukkig heeft ze net zo'n zieke geest als ik en hebben we samen een te gekke clip gemaakt.”

“Ik houd enorm van haar muziek”, voegt ze eraan toe. “Anouk durft risico's te nemen als artiest en dat inspireert. Daarbij bleek ze op de set een prachtig actrice, die haar hand er niet voor omdraaide om haar eigen stunts te doen." Het nummer is afkomstig van haar album To Get Her Together.
 

Bekijk hieronder exclusief de videoclip van I’m A Cliche.