AMSTERDAM – De Eindhovense rapper Kempi wil met zijn tweede album Het Testament Van Zanian Adamus een punt achter zijn beruchte verleden zetten. “Mijn gedachtegang is veranderd. Ik kies er bewust voor om iets van mijn leven te maken”, aldus de rapper tegenover NU.nl

In het verleden belandde de 25-jarige Jerrely Slijger, de echte naam van de artiest, meermaals in de gevangenis. Onder meer voor het dealen van drugs en mishandeling. De geboorte van zijn eerste zoon in 2007 had volgens de rapper een omslag moeten zijn. Het punt waarop hij dingen serieuzer wilde aanpakken.

In 2008, ten tijde van de release van zijn eerste album Du Zoon, werd hij echter veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden. Met het tweede album denkt hij de weg naar boven definitief gevonden te hebben. De mensen om hem heen spelen daarin een belangrijke rol.

“Ik ben trots op de mensen in mijn team en ik wil dat we elke dag hard werken om naar 'the next level' te gaan. We hebben te veel grappen gemaakt, te veel genoten. Nu is het tijd voor het serieuze werk. Er komen toffe dingen aan dus dit is niet het moment waarop we kunnen slapen.”

Toch trof de Curaçaos-Nederlandse rapper tijdens het schrijfproces van Het Testament Van Zanian Adamus de nodige obstakels aan. “Momenteel ben ik niet meer samen met de moeder van mijn kinderen. Dat is een moeilijke periode geweest”, benadrukt hij.

“Tegelijkertijd voelde het ook heel dubbel. Het schrijfproces van het album is eigenlijk daar op gebaseerd: mijn relatie, mijn leven. Dat maakt het album persoonlijk, het is mijn dagboek.”

Haat

Maar naast een dagboek is de plaat ook een testament, zoals de titel al doet vermoeden. “Ik krijg veel liefde, maar ik krijg ook veel haat. Ik weet niet hoe lang ik nog leef.”

“Als ik ooit op een punt kom dat ik bepaalde periodes in mijn leven niet kan verklaren tegenover mijn kinderen, dan kunnen ze mijn muziek luisteren en begrijpen waar ik doorheen ging. Het is een testament dat ik achterlaat voor mijn kinderen, mijn naasten en degene die ik lief heb.”