AMSTERDAM – De Utrechtse rockband Mr. Love and The Stallions ging voor de clip bij het nummer Radio 4AM de straat op en vroeg daarbij de hulp van nietsvermoedende voorbijgangers.

Zanger Bas van de Looy legt het concept uit: “We hebben elk woord van het nummer uitgeschreven op een blad. Dat wordt door iedereen op het plein (Korte Minrebroederstraat in Utrecht, red.) vastgehouden en dat wordt daarna heel snel achter elkaar gemonteerd . Zo krijg je een heel swingend geheel.”

Het nummer is de eerste single van het derde album Playgrounds. Het is tevens de eerste plaat die wordt uitgebracht door een platenmaatschappij, in dit geval V2.

Het was voor de band niet moeilijk om genoeg voorbijgangers te strikken. “Iedereen wil op televisie”, vertelt Van de Looy enthousiast. “Negentig procent zegt ja.”Het idee voor de clip werd enigszins uit nood geboren. Gitarist Remco van de Looy, de neef van de zanger: “We moesten iets verzinnen dat in één dag kon. Het is een heel leuk, vrolijk, zomers liedje en daar horen zomerse mensen en een zonnetje bij.”

Benieuwd hoe de clip tot stand is gekomen? Bekijk dan de video voor een kijkje achter de schermen.