AMSTERDAM – Countryzanger Glen Campbell lijdt aan de ziekte van Alzheimer. De 75-jarige Campbell treedt dit najaar voor het laatst in Europa op, voordat hij met pensioen gaat.

Dat melden de zanger en zijn vrouw Kim in de nieuwe editie van People Magazine, die vrijdag verschijnt. Zes maanden geleden werd Alzheimer vastgesteld bij Campbell. Het echtpaar wilde de ziekte van de zanger bekendmaken tijdens de aankondiging van zijn aankomende afscheidstournee.

“Glen is nog steeds een geweldige gitarist en zanger”, vindt zijn vrouw. “Maar als hij zijn tekst vergeet of verward raakt op het podium, dan wil ik niet dat het publiek denkt; ‘Wat is er met hem aan de hand? Is hij dronken?’”

Glen Campbell is sinds 1958 actief in de muziekindustrie. Hij was de vaste invaller van Brian Wilson tijdens tournees van The Beach Boys, midden jaren zestig, en hij speelde gitaar op het beroemde album Pet Sounds. In 1975 scoorde hij zijn grootste solohit met het nummer Rhinestone Cowboy, dat de derde positie bereikte in de Top 40.