AMSTERDAM - Zo'n driehonderd fans van James Morrison hebben dinsdagavond een grote verrassing gekregen. De Britse zanger gaf een geheim optreden in de Amsterdamse club Pacific Parc.

"James was in Nederland en het leek hem een leuk idee zijn nieuwe nummers voor fans te spelen", licht een woordvoerder van Morrisons platenlabel Universal toe.

"Op het laatste moment hebben we geregeld dat hij in Amsterdam kon spelen. Fans zijn via Facebook en Twitter op de hoogte gesteld", vertelt de woordvoerder. "De fans wisten niet eens dat James in Nederland was. Hij zou eigenlijk alleen bij ons op kantoor komen."

Het leek Morrison, die in september een nieuwe plaat uit wil brengen, een goed idee zijn nieuwe liedjes uit te proberen op zijn fans. De nog onbekende songs vielen in de smaak. "Mensen stonden echt te luisteren naar de teksten. Sommige fans hadden tranen in hun ogen."

Dal

James Morrison ging het afgelopen jaar door een dal na het overlijden van zijn vader, wat resulteerde in zeer persoonlijke liedjes. "Het was voor hem ook spannend om de nummers te spelen, dat kon je duidelijk zien. Gelukkig kreeg hij veel steun van zijn fans."

Morrisons nieuwe nummers waren alleen in Stockholm eerder te horen, daar klom de singer-songwriter maandag al op de planken. Ook de 26-jarige Brit genoot van zijn kleinschalige Amsterdamse show.

"Hij was nadien helemaal in de zevende hemel. James kon niet geloven dat de zaal vol was dankzij oproepjes op enkel Facebook en Twitter."