AMSTERDAM – De Amerikaanse rockband Evanescence is van plan zijn derde album dit najaar uit te brengen. Zangeres Amy Lee noemt 4 oktober als mogelijke verschijningsdatum.

Lee meldt aan Billboard.com dat Evanescence momenteel in de studio zit in Nashville en de laatste hand legt aan het nog naamloze derde album. Eerdere sessies met U2-producer Steve Lilywhite draaiden op niks uit. “Het leek alsof ik bezig was met een soloalbum”, zegt Lee over de eerste opnames van de langverwachte opvolger van The Open Door uit 2006.

“Ik wist niet zeker of het nog iets zou worden met Evanescence en wanneer dan wel”, bekent ze. “Uiteindelijk werd ik weer verliefd op Evanescence en wilde ik weer met de jongens uit mijn band werken.” Producer Nick Raskulinecz nam de nieuwe sessies voor zijn rekening.

Evanescence kent een roerige geschiedenis wat bandleden betreft. Zo werden de twee belangrijkste songschrijvers – David Hodges en Ben Moody – al in een vroegtijdig stadium uit de band gestapt. Drie andere bandleden stapten op kort na het verschijnen van het tweede album. Amy Lee is het enige resterende lid van de originele bezetting.