AMSTERDAM – De Britse band The Last Shadow Puppets zou plannen hebben om een tweede album te maken. Dat meldt zanger Miles Kane, tevens één van de bandleden, aan NU.nl.

The Last Shadow Puppets bestaat behalve Miles Kane uit Alex Turner van Arctic Monkeys en producer James Ford. Na het succes van het debuutalbum The Age Of The Understatement is er volgens Kane beslist animo voor een opvolger. “We hebben het er continu over”, zegt hij. “Er komt een tweede plaat, we weten alleen niet wanneer.”

Kane bracht onlangs zijn eerste soloalbum Colour Of The Trap uit. Turner schreef mee aan de helft van de liedjes en maakte tevens de soundtrack voor de film Submarine. Ook het vierde album van Arctic Monkeys is pas geleden verschenen. James Ford was bij al deze releases betrokken.

“In het begin vond ik het intimiderend om een soloplaat te maken”, omschrijft Kane, die ook in het ter ziele gegane bandje The Rascals zat. “Uiteindelijk vond ik het veel relaxter om als soloartiest aan een album te werken. Maar misschien komt dat ook omdat ik nu volwassener ben.”


Miles Kane speelt op 21 juni in Bitterzoet, Amsterdam en op 19 augustus op Lowlands, Biddinghuizen.