AMSTERDAM – Luisteraars van Sky Radio verkozen Summer Of ’69 van Bryan Adams tot de beste zomerhit ooit gemaakt. Het nummer voert de Zomerhit Top 101 aan, waarmee Sky Radio dinsdag de zomer inluidt.

Summer Of ’69 is afkomstig van Reckless, het vierde album van Bryan Adams uit 1984. Hoewel het aanvankelijk geen hit was in Nederland (evenals de single Heaven), werd Summer Of ’69 in 1990 opnieuw uitgebracht. Toen werd het zijn eerste top 10-hit in Nederland, met 5 als hoogste positie.

Adams schreef Summer Of ’69 met Jim Vallance, zijn vaste coauteur in de jaren tachtig. Hoewel Vallance beweert dat het liedje gaat over die bewuste zomer van 1969, gaf Adams naderhand toe dat het over het seksstandje soixante-neuf gaat. In de zomer van 1969 was Bryan Adams pas negen jaar oud.

Luisteraars van Sky Radio vinden het nummer de beste zomerhit aller tijden, al bestaat de lijst strikt genomen niet uit enkel zomerhits. Zo verschenen Rolling In The Deep van Adele (nummer 3) en Happiness van Alexis Jordan (nummer 7) in het vroege voorjaar van 2011.

Winter

Nummers als A Night Like This van Caro Emerald (nummer 5), Feel van Robbie Williams (nummer 14) en Firework van Katy Perry (nummer 27) verschenen zelfs midden in de winter.

De Zomerhit Top 101 wordt op dinsdag 21 juni uitgezonden op Sky Radio, tussen 9.00 uur en 17.00 uur. Bekijk hier de volledige lijst.