AMSTERDAM - Concert at SEA ging in 2008 van een naar twee dagen, maar een derde festivaldag zit er volgens Bløf-frontman Paskal Jakobsen niet snel in. 

"Nog een dag lijkt me met de kleine vijver aan bands in Nederland waar je uit moet vissen niet haalbaar", vertelt de zanger, een van de organisatoren van het festival.

Jakobsen ziet nauwelijks groeimogelijkheden voor Concert at SEA.

"We hebben een limiet gezet op veertigduizend bezoekers, meer zou niet kunnen.Dan kunnen we het facilitair niet meer goed regelen. Mensen moeten ook naar het toilet kunnen, een hapje eten en iets kunnen drinken. Bovendien willen ze ook nog wat bewegingsruimte hebben."

Kwaliteit

In het verleden werd het festival, dat zaterdag werd afgelast vanwege het slechte weer, wel door meer mensen bezocht.

"We zouden best nog een paar duizend kaarten meer kunnen verkopen, daar kraait geen haan naar. Maar als je dat doet, dan ga je inboeten op de kwaliteit van het festival, dat willen we niet."

Internationale acts

Grote internationale acts zou Jakobsen graag willen, maar dat heeft gevolgen voor de kaartprijs.

"Het is lastig om grote buitenlandse acts te boeken met de kaartprijs die wij hanteren. Ik zou ook echt wel een Coldplay willen programmeren, maar dan heb je het over een andere prijs."

'Ultieme versie'

De huidige opzet van Concert at SEA is volgens Jakobsen de 'ultieme versie van het festival'. "Twee dagen met een goede headliner op de vrijdag. Die heb je ook nodig, anders heb je geen bestaansrecht als tweedaags festival."

Traditioneel sluit Bløf het festival zelf af. Jakobsen ziet daar voorlopig nog geen verandering in komen. "Zolang het publiek dat wil, blijven we afsluiten. Ik denk dat het zo blijft, want ook dat wordt een traditie."

Organiseren

Naast afsluitende act blijven de heren van Bløf het festival ook organiseren. "Ik kijk wel uit om een ander daar iets over te laten zeggen", zegt Jakobsen.

"Ik zie ons daar niet uit stappen, ik kan geen reden verzinnen waarom we dit zelf niet meer zouden moeten organiseren. Het is nog steeds ontzettend leuk om te doen."