AMSTERDAM - Vanwege de extreme weersverwachting heeft burgemeester Gerard Rabeling van Schouwen-Duiveland zaterdag de tweede dag van het popfestival Concert at SEA op de Brouwersdam bij Renesse afgelast.

Onweer, regen en windstoten zorgen voor een onveilige situatie.

''De veiligheid en het comfort van onze bezoekers zijn het belangrijkst'', aldus festivaldirecteur Lesley Grieten.

''Er is geen sprake van een calamiteit, maar het zijn veiligheidsoverwegingen.’’ Op het festival werden zo’n 40.000 bezoekers verwacht. Het concert was uitverkocht. De organisatie gaat de kaartjes van de festivalgangers vergoeden.

Gelaten

Gasten van camping Port Zélande, onder wie veel bezoekers van het festival, reageerden zaterdag gelaten op het afgelasten. Een woordvoerster zei dat mensen begrijpen dat de veiligheid voor gaat. Van paniek was geen sprake.

''Mensen zijn rustig bezig met hun spullen pakken en vertrekken’’, aldus een campingmedewerkster.

De politie en Rijkswaterstaat zorgden vanaf het moment van het afgelasten voor het informeren van reizigers die nog naar Zeeland onderweg waren.

Via borden langs de toegangswegen werd geprobeerd mensen om te leiden. Medewerkers van het festival informeerden intussen bezoekers die al wel aan de poort stonden. Die was gesloten.

Voorzorgsmaatregelen

Volgens een woordvoerder van de gemeente had de organisatie al vrijdagnacht voorzorgsmaatregelen genomen tegen de harde wind op de Brouwersdam.

Grote windschermen waren na afloop van de eerste dag al naar beneden gehaald, zodat die ’s nachts niet kapot zouden waaien. ''Het zou de organisatie met dit weer niet eens lukken die op tijd terug te plaatsen voor aanvang van de tweede dag’’, legde ze uit.

Volgens de ANWB viel het rond een uur 's middags nog mee met de drukte op de wegen van Zeeland naar de andere delen van het land.

Concert at SEA afgelast