BROUWERSDAM – Wat in 2006 begon als een eendagsfestival op een mooie locatie in Zeeland, is inmiddels een van de grootste popfestivals die ons land kent. Concert at SEA was net als nagenoeg alle voorgaande jaren stijf uitverkocht.

Zaterdag besloot Gerard Rabelink, burgemeester van Schouwen-Duiveland, echter Concert at SEA te beëindigen wegens het slechte weer.

De organisatie van het festival meende dat de windvlagen en stevige buien die waren voorspeld, 'te sterk zijn om de veiligheid van de bezoekers te kunnen garanderen'.

Vrijdag beleefde het festival desondanks een goede eerste dag. 

Di-Rect

Spike van Di-Rect staat de laatste tijd vooral in de media met zijn andere band The Deaf, maar dat betekent natuurlijk niet dat zijn oorspronkelijke band er mee gekapt is. Een beetje buiten de radar weliswaar de laatste tijd, maar op Concert at SEA bleek de band nog altijd erg populair.

Zanger Marcel Veenendaal had er zin in en zoals hij al vele malen eerder bewees, kon hij een grote menigte met gemak aan. Hoogtepunt was waarschijnlijk toch This is Who We Are, het lied dat bijna symbool staat voor zijn komst en dat dan ook luidkeels meegezongen werd.

Racoon

Racoon was een graag geziene gast op het festival van Bløf. De band was er tijdens de eerste editie al bij en stond in totaal op de helft van alle keren dat Concert at Sea georganiseerd werd op het podium. Vrijdag maakte de groep vooral indruk met de nieuwe nummers.

Natuurlijk zorgden Feel Like Flying, Love You More en de andere hits voor een feest der herkenning, maar het prachtige Dont Hold Me Down zorgde pas echt voor de nodige ontroering. Ook de uitvoering van de laatste single No Mercy was erg sterk.

Anouk

Dat het vrijdag druk was in Brouwersdam had ongetwijfeld het een en ander te maken met de naam Anouk op het affiche. De zangeres bracht pas haar nieuwe album uit en stond op Concert at SEA voor een van de eerste keren op het podium met die plaat in haar zak.

Dat was natuurlijk leuk en aardig, maar in tegenstelling tot bij Racoon, waren het de hits die er een echt geslaagd optreden van maakten. Girl, Jeruzalem, Woman en Modern World zorgden voor een collectief geluksmoment in Zeeland en maakten van Anouk de onbetwiste heerser van de dag.