AMSTERDAM - De organisatie van Concert at Sea heeft de nodige voorbereidingen getroffen tegen eventuele hevige regenval.

Het Zeeuwse festival, dat vrijdag en zaterdag plaatsvindt, hoopt zo een chaos te voorkomen, zoals dat in het verleden wel gebeurde.

Vier jaar geleden viel Concert at Sea letterlijk in het water, toen onder meer auto's op het parkeerterrein door aanhoudende regenval in de modder kwamen vast te zitten.

Dit weekeinde zijn er opnieuw regenbuien voorspeld. Festivaldirecteur Lesley Grieten vindt het 'jammer dat het zonnetje niet al te hard schijnt', maar laat weten dat er een plan is uitgewerkt om een herhaling van 2007 te voorkomen.

Weerman

De organisatie heeft een eigen weerman in de arm genomen om tijdig informatie te verstrekken over wat het festival boven het hoofd hangt. Ook liggen er rijplaten klaar voor op het parkeerterrein bij de Brouwersdam en worden via de website en Twitter updates en tips gegeven aan bezoekers.

Concert at Sea ging in 2006 van start en wordt traditiegetrouw afgesloten door de Zeeuwse band Bløf. Andere artiesten die er dit jaar optreden zijn Anouk, De Dijk en Ilse DeLange. Het festival is uitverkocht.