AMSTERDAM - Gangsterrapper Kempi strikte zijn muzikale tegenpool Lucky Fonz III voor een duet op zijn nieuwe plaat. Dat beviel Kempi zo goed, dat hij vaker samen wil werken met de singer-songwriter.

"Ik zou graag een album met hem willen opnemen", vertelt Kempi aan Spits.

"Toen ik zijn muziek hoorde, dacht ik meteen: ja, met hem zou ik wel iets willen doen", legt Jerrely Slijger, beter bekend als Kempi, uit. Op uitnodiging van platenbaas Kees de Koning, oprichter van het label Top Notch, doken Kempi en Lucky Fonz de studio in.

"Bam, binnen een half uur kwam Diana eruit", zegt de rapper over het liefdesliedje dat hij samen met de singer-songwriter produceerde.

Diana

Het resultaat van de opmerkelijke samenwerking, Diana, staat op Kempi's nieuwe plaat Het Testament van Zanian Adamus. Het album, dat vanaf vrijdag in de winkels ligt, was er bijna niet gekomen. "Ik was heel gedemotiveerd", vertelt Kempi over zijn privéproblemen.

"Het ging alleen maar slechter, slechter, slechter. Ik had zoiets van: ja, als het niet werkt, heb ik geen zin om beroemd te zijn."

Street credibility

Kempi kreeg veel kritiek over zich heen omdat hij zijn 'street credibility' verloren zou zijn. Op zijn nieuwe plaat rapt de Eindhovenaar over dat onbegrepen gevoel.

"Toen Jezus kwam, kwam hij onderdanig, op een ezel. Iedereen verwelkomde hem, iedereen was blij met hem. Maar toen hij groot werd, gingen ze hem haten. Dat proces heb ik ook beleefd, ze gingen me haten."