AMSTERDAM - Zangeres Leonie Meijer verwacht dat haar debuutalbum in oktober in de winkels zal liggen. Schaduw is de eerste single van het album en bij NU.nl is voor het eerst de videoclip ervan te zien.

"Het is opgenomen op het dak van een parkeerdek om 8.00 uur 's morgens", zegt Meijer over de videoclip bij Schaduw. "Gewoon knallen op het dak. Ik wilde er expres geen verhaallijn in. Ik vind dat je muziek niet teveel moet invullen, maar aan de luisteraar zelf moet overlaten. Dus geen toneelstukje."

De eerste helft van haar in het najaar te verschijnen album is al af. Ze heeft dus nog even de tijd. "Ik voel wel een beetje druk", aldus de zangeres. "Ik heb niet extreem ruim de tijd. De master (de afgeronde plaat zoals deze in productie wordt genomen, red.) moet al in september klaar zijn."


Leonie Meijer omschrijft de afgelopen periode als "pittig", omdat ze niet alleen aan haar album werkte, maar ze was ook te zien in alle zeventien shows van de voorstelling Man On The Mirror (met liedjes van Michael Jackson) en drie keer bij de Toppers in de Amsterdam Arena.

Dankbaar

"Toppers was een heel groot hoogtepunt", vindt Meijer. "Het voelde als een soort grande finale van alles. Van mijn eerste auditie (voor The Voice Of Holland, red.) tot de Arena." Ze zegt Jeroen van der Boom, haar coach uit The Voice Of Holland, "dankbaar" te zijn.

"Hij heeft me niet laten zitten en hij heeft laten zien dat hij het serieus gemeend heeft." De zangeres zegt te zijn gegroeid als artiest. "Als ik ga terugkijken naar een jaar geleden, dan denk ik dat het aan geloof ontbrak over wat ik wilde doen. Ik was veel onzekerder. Maar ik denk dat als je er echt in gelooft, dat je dat ook uitstraalt."