AMSTERDAM - Kane, Rowwen Hèze, De Dijk, Jan Smit, Barry Hay, VanVelzen en JURK! treden volgend jaar op bij de Vrienden van Amstel LIVE! in de Rotterdamse Ahoy. De presentatie van de 14e editie van de concertreeks in januari 2012 is opnieuw in handen van Xander de Buisonjé.

Dit maakte de organisatie woensdag bekend in de Amsterdamse kroeg De Heeren van Aemstel.

In de loop van het jaar worden meer namen bekendgemaakt. De organisatie liet verder weten dat er een zevende avond aan de reeks is toegevoegd, op 20 januari. De kaartverkoop daarvoor is woensdag begonnen.

Al in de ochtendshow van Edwin Evers liet De Buisonjé weten dat De Dijk op zou treden tijdens het muziekfestijn.  "Ze hebben al vaker opgetreden tijdens De Vrienden en ik vind het fantastisch dat ze er volgend jaar weer bij zijn."

Voor Xander was zijn optreden met De Dijk een van de hoogtepunten van alle jaren Vrienden van Amstel. "Ik was echt een enorme fan van De Dijk, dat je daar dan samen met hen mag staan. Ik vergat de eerste zestien regels van het nummer, want ik stond alleen maar naar Huub te kijken."

Selah Sue

Welke artiesten eind januari nog meer op het podium klimmen in het Rotterdamse Ahoy maakt de organisatie van De Vrienden van Amstel woensdagmiddag bekend. Wie in elk geval niet van de partij is, is de Vlaamse Selah Sue.

"Ik heb opnames gehoord van Pinkpop en hoorde Selah Sue optreden. Dat vond ik zo waanzinnig goed, dat ik toch hoop dat ze haar nog even gaan bellen."