AMSTERDAM - Platenmaatschappij CNR wil Radio 538 dwingen de naam van een nieuw strandfestival te wijzigen.

De radiozender wil op 9 juli het feestje Turn up the Beach organiseren, maar CNR vindt dat de zender daarmee te veel meelift op het succes van hun Turn up the Bass-feesten. Het platenlabel heeft een kort geding aangespannen dat donderdag dient.

"Wij houden Turn up the Bass al jarenlang in de lucht als merk", zegt het hoofd Legal van CNR. "Radio 538 wil meeliften op het succes van onze feesten. De naam Turn up the Beach lijkt veel te veel op Turn up the Bass, zeker gezien het feit dat het ook om een groot feest gaat."

De Turn up the Bass-feesten, die CNR met een aantal partners organiseert, waren in de jaren negentig een groot succes. Sinds 2008 vinden de dancefeesten weer geregeld plaats in het hele land.

IJmuiden

Het nieuwe Turn up the Beach vindt voor het eerst plaats op het strand van IJmuiden. Radio 538 wist dj's als Afrojack, Sidney Samson en Sunnery James te strikken.

De radiozender ziet het kort geding met alle vertrouwen tegemoet. "Wij wachten de zaak rustig af", reageert een woordvoerder van de zender. "We zijn van mening dat ons evenement duidelijk verschilt van de al bestaande feesten."