DEN HAAG - Zangeres Grace Jones (63) verzorgt woensdag in het stadion van ADO Den Haag de feestelijke opening van The Hague Jazz Festival. Omdat het openingsconcert in sneltreinvaart was uitverkocht, geeft de Jamaicaanse diva vrijdag een tweede optreden.

Naast Grace Jones zijn er op de zesde editie van het jazzfestival ook optredens van George Clinton, Angie Stone, Joe Sample featuring Randy Crawford, Macy Gray, Zap Mama, Bobby Womack en Gare du Nord.

The Hague Jazz vindt dit jaar niet alleen op een nieuwe locatie plaats, maar duurt ook een dag langer. Eerder was het in het Haagse World Forum.

Donderdag zijn er gratis optredens op de Grote Markt tijdens de zogenoemde Warming-Up dag. Deze worden gevolgd door 'echte' festivaldagen van vrijdag tot en met zondag, waarbij zondag de extra dag is.

Het 'special concert' van het jazzfestival dat Duran Duran zaterdag in Den Haag zou geven, was afgelast wegens stemproblemen van zanger Simon Le Bon. De Britse groep haalt het optreden in het najaar in.