LANDGRAAF - De gitaren komen te voorschijn op Pinkpop 2011. En de luchtgitaren. Volbeat, The Gaslight Anthem, The Script en All Time Low laten Pinkpop op de laatste dag even rocken.

"You guys fucked us so hard today!" Gejuich. "My bum bum hurts!" Nog meer gejuich. "Sex was invented in this tent!" Oorverdovend gegil. Het maakt niet uit wat de zanger van All Time Low roept. Gillen doet het publiek toch wel. Gelukkig maar, want het zorgt er voor dat de show een groot succes wordt.

De tent mag dan niet helemaal volstaan, maar degenen die er zijn hebben er zin in. Of het nu om een van de hits of werk van de nieuwe plaat Dirty Work gaat: het publiek gaat helemaal los. All Time Low speelt dan ook een set vol prima punkrock.

Aan het einde van het verhaal staan zelfs de verdwaalde bezoekers achterin de tent mee te springen. Het randprogramma van Pinkpop waardeloos? Dat blijkt allemaal wel mee te vallen. (HG)

Volbeat

"Foo Fighters!", schreeuwen een paar mensen in het veld als de zanger van Volbeat vraagt wat ze willen horen. Tja, dan kun je de Heineken Music Hall wel vullen, maar een festivalweide vermaken is een ander verhaal.

Toch valt het allemaal wel mee, want als er meegezongen moet worden, kent het publiek de tekst best wel. Dat neemt echter niet weg dat Volbeat een zeer matige optreden geeft met eigenlijk geen enkel hoogtepunt.

Leegheid

De nummers lijken stuk voor stuk op elkaar en lijken vooral de leegheid van onze levens samen te vatten. "Gelukkig komt Kaiser Chiefs hierna nog", zie je de mensen op de weide denken.

Volbeat is gerust geen hele slechte band, maar op Pinkpop hebben ze dit jaar niets te zoeken. Snel door naar de volgende act. (HG)

The Gaslight Anthem

Op de dag dat bekend wordt dat Clarence Clemons getroffen werd door een beroerte, staat The Gaslight Anthem op Pinkpop. Dat lijken twee losse feiten, maar iedereen die weet dat de band uit New Jersey komt en fan is van Bruce Springsteen, begrijpt de link.

Misschien is The Gaslight Anthem wel één van de meest traditionele rockbands op Pinkpop en dat is een zeer welkome afwisseling. Wanneer je conventioneel wegstreept tegen kwaliteit, dan is deze band een must.

De eerste keer stond de band op het Mainstage, waar het totaal niet uit de verf kwam. Dit keer overtuigen ze meer op de 3FM Stage, met zelfs een enkel nieuw nummer. (PO)

The Script

Bijna precies een jaar geleden sloot Mika de 3FM Stage van Pinkpop af met een show om je vingers bij af te likken. Dit jaar staan er een paar Ieren die het nodig vinden om te zeuren dat er geen bier te vinden is op het podium. Welkom bij The Script.

Eerder dit jaar voor een uitverkochte Melkweg en nu op een van de beste spots die Pinkpop rijk is. Populair zijn ze dan ook wel, want de weide staat bomvol. Afgaande op het aantal bezoekers kan de volgende keer de Heineken Music Hall wel aangedaan worden.

Affiche

The Man Who Can't Be Moved wordt luidkeels meegeschreeuwd en ook de rest van de nummers gaan er als zoete koek in. Toch is de band deze plaats op de affiche eigenlijk niet waard.

De zang is vandaag, in tegenstelling tot in Paradiso eerder dit jaar, zeer matig en The Script haalt dan ook maar net aan een voldoende. (HG)