LANDGRAAF - Beatsteaks, Eliza Doolittle en Go Back To The Zoo zorgen ieder voor afzonderlijke hoogtepunten op Pinkpop 2011.

Terwijl de Duitse taxi's rijendik voor het terrein hangen om bezoekers naar de andere kant van de grens te verplaatsen, is het land qua bands bepaald niet sterk vertegenwoordigd op Pinkpop.

Gelukkig is daar Beatsteaks met een show die voor een glimlach zorgt die er de rest van deze festivaldag niet af te slaan is. Precies wat de Pinkpop-maandag nodig had.

Een gitarist die piano speelt (en redelijk faalt), kerstkleding en een zanger die middenin het publiek belandt om een freestyle dansshow-off te houden. Niets is te gek.

Meezingrock

Het vele dollen betekent gelukkig niet dat het muzikaal weinig voorstelt, want ook dat zit dik voor elkaar. Aanstekelijke meezingrock met vleugjes ska en punk, gespeeld door een waanzinnig enthousiaste band.

Het publiek gaat dan ook overstag en springt als een bezetene op en neer. Een voorlopig hoogtepunt van de laatste dag in Landgraaf. (HG)

Eliza Doolittle

De Britse zangeres Eliza Doolittle zorgt eveneens voor een hoogtepuntje. Vooral het ultrakorte broekje dat ze aan heeft tijdens haar radio-optreden bij Domien Verschuuren op 3FM trekt veel bekijks. Voordat ze het podium opging heeft ze toch maar een ander broekje aangetrokken.

Tot zover de fashionupdate. Muzikaal zorgt Doolittle voor een frisse wind op een broeierige dag. Haar Motownachtige liedjes zijn leuk en vrolijk en met een paar covers lukt het haar om zelfs de grootste criticasters te laten meezingen. Vooral haar sexy uitvoering van de Bruno Mars-hit Grenade mag er zijn. (PO)

Go Back To The Zoo

Is er een podium dat Go Back To The Zoo niet aankan? Waarschijnlijk niet. Lowlands, Eurosonic en een scala aan clubs werden al platgespeeld en ook Landgraaf lijkt een eitje voor de band.

De trukendoos wordt opengetrokken voor deze show met enorme olifanten en kanonnen die WC-papier schieten, maar dat was niet eens nodig geweest. Het optreden en de liedjes spreken voor zich. (HG)

Kerkrade

Waar Tim Knol het publiek gisteren niet helemaal meekreeg, gaat het tijdens Go Back To The Zoo helemaal los. Tot ver achterin het veld gaan de handen de lucht in en de meezingende weide is waarschijnlijk tot in het nabij gelegen Kerkrade te horen.

Beam Me Up, Hey DJ, So Electric en ga zo maar door komen allemaal voorbij en zijn live stuk voor stuk even sterk. Absoluut hoogtepunt zijn de tienduizenden mensen die op en neer gaan tijdens het laatste nummer. Een topprestatie van een van de beste Nederlandse bands van het moment. (HG)