LANDGRAAF - Vlak voor de stevige finale van de tweede dag Pinkpop, wordt er eerst nog even wat pauzemuziek ingelast. Graffiti6, Laura Jansen en White Lies doen het allemaal rustig aan.

Overweldigend was het gejuich toen in Paradiso bekendgemaakt werd dat Graffiti6 op Pinkpop zou spelen. Buiten proportioneel ook, want zo geweldig is de band nu ook weer niet. Stare Into The Sun en een kleine handvol andere nummers kunnen er prima mee door, maar daar houdt het ook wel bij op.

Gelukkig weet de band dankzij een paar erg vermakelijke solo's de aandacht nog enigszins vast te houden. Het is dan ook prima vertoeven voor het podium met de brandende zon in de roodverbrande nekken. Graffiti6 is verder een leuke band met een goede zanger, maar er zijn nog een paar goede nummers extra nodig.

Het is vast geen toeval dat de zon juist tijdens deze show op zijn heetst is, want deze band is gemaakt voor de zomer. Een leuke festivalact, maar het komt niet in de buurt van wat bijvoorbeeld Mika vorig jaar op hetzelfde podium en tijdstip in Landgraaf liet zien. (HG)

Laura Jansen

Zangeres Laura Jansen is een prachtige verschijning in haar witte jurkje op Pinkpop 2011. Als een prinses is ze gezeteld op haar pianokruk en ze kijkt met een glinstering in haar ogen uit over haar onderdanen. Een mooie mevrouw met mooie liedjes, maar wel heel erg braaf.

Niks mis mee, natuurlijk, want Jansen maakt gewoon mooie, degelijke, lieve liedjes. Zelfs op Pinkpop misstaat Laura Jansen niet tussen de singer-songwriters en andere popmeisjes. Wat wel een groot minpunt is, is dat de zangeres al ruim twee jaar met hetzelfde materiaal op pad is. Hoog tijd voor een nieuw album, want onderhand iedereen heeft deze set wel al eens gezien. (PO)

White Lies

Het tweede album van White Lies, Ritual, werd minder positief onthaald dan het debuut, hoewel de populariteit van de band enkel toenam. Dat is duidelijk te merken aan het volle veld voor het hoofdpodium zondagmiddag. De vraag is of White Lies zijn populariteit vanuit hier weet uit te bouwen, want erg goed was de show niet.

White Lies is live ongeveer even boeiend als een maandverbandreclame. De band staat verveeld op het podium en toont weinig interesse voor zijn publiek. Met de uitstraling van een stoeptegel weet White Lies desondanks het publiek in beweging te krijgen met zijn prima liedjes. Op plaat is White Lies echter aanzienlijk beter. (PO)

Lees alles over Pinkpop op onze special

Bekijk alle foto´s van Pinkpop op NUfoto

Lees reacties op het festival op NUlive