LANDGRAAF - De tweede dag Pinkpop gaat van start met veel jong talent - van nu en van toen. Behalve synthpopband Hurts, emoband Versaemerge en singer-songwriter Tim Knol, staat namelijk ook Hanson op de bühne. En ze lijken in niks op de jochies ten tijde van Mmmbop.

Hurts mag het spits afbijten op het grote podium op dag twee. Het synthpopduo bestaande uit zanger Theo Hutchcraft en instrumentalist Adam Anderson blijkt een aangename opener voor het popfestival, met een aantal strijkers als aanvulling op de heerlijk kille synthesizerklanken.

De twee uit Manchester zijn een heuse guilty pleasure, met een festivalset die klinkt als een mix tussen Pet Shop Boys en The Killers. Vooral de bijna bezwerende zang van Hutchcraft heeft een rustgevende uitwerking op de festivalbezoekers, die voor hun deel hun roes aan het uitslapen waren tijdens Hurts. De single Wonderful Life vormt het hoogtepunt van het optreden. (PO)

VersaEmerge

VersaEmerge is zo'n band waarvoor op de middelbare school gepeste jongens en meisjes van over het hele land zich over een jaar voor de deur van de Melkweg verzamelen. Een stukje Evanescense, een stukje Within Temptation en vooral de gevoelens van de hedendaagse kids verwoord in makkelijk te behappen liedjes. Wat de band te zoeken heeft op Pinkpop is ietwat twijfelachtig wellicht, maar het werkt wel.

Er komen namelijk zowaar crowdsurfers aan te pas en een grote groep mensen blijft springen en klappen als de zangeres daar om vraagt. Sierra Kusterbeck heet ze en ze heeft absoluut geen probleem met de festivalweide voor zich. Helaas zingt ze alsof het podium gemaakt is van hete kolen, wat het optreden bepaald niet ten goede komt. Daarentegen zijn de liedjes prima en kunnen we van VersaEmerge nog wel eens meer gaan horen. (HG)

Hanson

Toen bekend werd dat Hanson op Pinkpop zou spelen, leek het alsof er een bom ontplofte op Twitter. Iedereen zal even gelachen hebben toen ze zagen dat de band van Mmmbop, maar zondagmiddag stonden de Pinkpop-gangers toch tot ver buiten de festivaltent om een blik op te vangen van de voormalige tienersterren.

De zang van de broertjes Hanson is nauwelijks volwassener geworden, al zijn ze technisch wel degelijk gegroeid. Het nieuwe songmateriaal is degelijk, maar zij weten net zo goed als iedereen dat de mensen toch echt alleen maar komen voor de hits van het doorbraakalbum uit 1997. Mmmbop is jeugdsentiment voor menige bezoeker vandaag. (PO)

Tim Knol

Het kan snel gaan. Niet lang terug stond Tim Knol nog in het voorprogramma van Johan en inmiddels zijn de Tim Knol is vet!-grappen al een jaar niet grappig meer en staat hij op de Mainstage van Pinkpop om zijn tweede album Days te presenteren. Daar komen dan ook veel nummers van voorbij, wat de sfeer op het terrein niet ten goede komt.

Niet dat de bezoekers elkaar aanvliegen als een stel opgefokte boeren uit West-Friesland, maar een feestje is het ook niet bepaald. Alleen bij Sam danst en zingt de weide er vrolijk op los, maar die vreugde is van korte duur aangezien het nummer er dankzij de experimenteerdrift van de band bepaald niet beter op wordt. Het grote podium is helaas nog een stapje te ver voor Tim Knol, maar desalniettemin een vermakelijk zondagmiddag optreden. (HG)


Lees alles over Pinkpop op onze special

Bekijk alle foto´s van Pinkpop op NUfoto