AMSTERDAM - Cheryl Cole maakt geen deel uit van de jury van de Amerikaanse X Factor, maar dat betekent niet dat de Britse niet te zien is in de talentenjacht.

Cole was betrokken bij een aantal voorronden en volgens bedenker en jurylid Simon Cowell worden die opnamen gewoon gebruikt.

"Het heeft geen zin om alles opnieuw op te nemen. Het is reality-televisie, laat dit dan ook zien", zegt Cowell aan de vooravond van de live-audities. "Liegen heeft geen zin, het is wat het is."

Overdreven

Cowell stelt dat alle ophef rondom het vertrek van Cole overdreven is. "Het was niet zo'n big deal als iedereen dacht. De waarheid is dat je weer verder moet, alles draait om de deelnemers. Zij zijn niet gebaat bij ons gekibbel."

Waarom Cole uiteindelijk op moest stappen, is nog steeds niet helemaal duidelijk. Ook Cowell laat dat in het midden. Volgens ingewijden klikte het niet tussen de Britse zangeres en de overige juryleden, maar Cole en Cowell werkten al eerder samen.

Accent

Daarnaast werd gesuggereerd dat Coles accent te Brits is en dat ze te onbekend zou zijn in de Verenigde Staten.

Cowell is blij dat Nicole Scherzinger, die de talentenjacht eerst zou presenteren, plaatsneemt in de jury. "Ik heb eerder met haar gewerkt en ze is hier erg goed in. Bovendien zou ze me vermoorden als ik het baantje aan iemand anders had gegeven."