AMSTERDAM - In navolging van zijn voormalig partner Perquisite komt ook Pete Philly met een soloplaat. Het solodebuut van de hiphopper, One, verschijnt op 3 oktober.

Dat maakte Philly's platenmaatschappij vrijdag bekend.

"One is de optelsom van de vragen die ik op het moment wilde stellen", zegt Philly over zijn solodebuut. "Zelf componeren, produceren en het afsluiten van dingen die ik nog geen plek had gegeven."

Samenwerking

Pete Philly & Perquisite besloten hun samenwerking in 2009 op het hoogtepunt te beëindigden. Het hiphopduo maakte twee albums, Mindstate uit 2005 en Mystery Repeats uit 2007.

Die laatste plaat is het best scorende hiphopalbum ooit in Nederland, het schijfje bereikte de tweede plek in de albumlijsten.

Filmmuziek

Perquisite stortte zich op de muziek en maakte een eigen plaat en filmmuziek. Pete richtte zich op acteren, zingen, schrijven en produceren. Bijna twee jaar na het einde van Pete Philly & Perquisite komt hij met zijn eigen werk.

Met zijn eigen materiaal gaat Philly ook het land in. Op donderdag 6 oktober trapt hij zijn tournee af in de Amsterdamse Melkweg. Ook concerten in Frankrijk, België, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk staan op de agenda.