AMSTERDAM – Dit pinksterweekend zal een groot deel van muziekminnend Nederland weer afreizen naar Landgraaf voor ’s lands oudste festival, Pinkpop. Welke acts moet je zeker gaan zien tijdens het jaarlijkse feestje in de achtertuin van Jan Smeets? NU.nl zet ze op een rijtje.

Tent? Check. Luchtbed? Check. Regenponcho? Check. Veel meer dan dat, af en toe een koel drankje en een paar oordoppen heb je eigenlijk niet nodig dit weekend. Ook handig is het om ervoor te zorgen dat je telefoon iedere dag opgeladen is. Niet in de laatste plaats om dagelijks de recensies van Pinkpop op NU.nl te lezen.

NU.nl is de komende drie dagen in Landgraaf om bijna live verslag uit te brengen van de optredende bands op Pinkpop. Van iedere act gaat NU.nl een recensie schrijven en foto’s schieten. Verveel je je dus ’s avonds op de camping, of zit je gewoon thuis? Lees dan alle recensies na op onze zojuist gelanceerde Pinkpop-special.

Ben jij iemand die altijd programmaboekjes van festivals kwijtraakt, of heb je totaal geen idee welke band je moet gaan bekijken? Wij tippen alvast wat acts die je niet mag missen. Zet ze dus alvast in je telefoon.

Zaterdag

De eerste dag Pinkpop begint sterk met De Staat op het hoofdpodium. Liefhebbers van britpop kunnen om 16:00 uur terecht bij de 3FM Stage voor Manic Street Preachers en om 18:00 uur bij de Converse Stage (tent) voor de reünie van Ash.

Elbow zou later die dag wel eens voor zijn eigen massale doorbraak kunnen zorgen op het hoofdpodium. Vrouwen op het podium bij Pinkpop? Jazeker! Met het Limburgse Madi (16:00 uur, Converse Stage) en de Vlaamse Selah Sue (20:00 uur, idem) bevat Pinkpop de nodige girlpower. Coldplay zal daarna zelfs zijn grootste criticasters doen overtuigen op het hoofdpodium.

Zondag

Mits je om 13:00 uur al je tent uit bent, is het zeker de moeite om het Britse synthpopduo Hurts te gaan bekijken op de Mainstage. In het kader van ‘Het Foute Uur’ heeft Pinkpop de broertjes Hanson geprogrammeerd op de Converse Stage, om 14:00 uur. Een uur later kun je beoordelen of Tim Knol echt zo vet is als zijn T-shirts beweren.

Voor wie vindt dat de muziek van vroeger beter was, heeft Pinkpop een paar bands neergezet die zich hebben laten inspireren door bands van weleer. Zo heeft Cage The Elephant (16:00 uur, Converse Stage) één en ander afgekeken van Sonic Youth, Wolfmother (17:00 uur, Mainstage) van Thin Lizzy en White Lies (19:00 uur, Mainstage) van Echo & The Bunnymen.

Maandag

De laatste dag van het festival staat vooral in het kader van toegankelijke popacts, achtereenvolgens: Scouting For Girls, Dazzled Kid, Two Door Cinema Club, Eliza Doolittle, Go Back To The Zoo, The Script en Kaiser Chiefs. Fans van Jared Leto moeten de hele dag voor de 3FM Stage wachten op hun held, want 30 Seconds To Mars treedt pas om 20:00 uur op. Deadmau5 (dan op de Converse Stage) is als enige electronica-act hoe dan ook het bekijken waard.

Het optreden van The Gaslight Anthem (16:00 uur, 3FM Stage) wordt door fijnproevers nu al aangemerkt als één van de hoogtepunten van Pinkpop 2011. Houdt de luchtgitaar in de aanslag voor optredens van Volbeat (17:00 uur, Mainstage), Band Of Horses (16:00 uur, Converse Stage) en Foo Fighters (21:00 uur, Mainstage).
 

Lees alles over Pinkpop op onze special
Bekijk alle foto´s van Pinkpop op NUfoto